Kabels krimpen

Kabel krimpen is een essentiële techniek in verschillende industrieën, variërend van elektronica tot automotive. Het is een proces waarbij een adereindhuls wordt gebruikt om een solide verbinding te creëren tussen draden of kabels. Hierdoor is een stabielere connectie van kabels mogelijk.

Wij werken met automatische krimpmachines en hebben hier gestandaardiseerd op Komax. De machines die wij gebruiken voor het automatisch krimpen van kabels zijn de Komax Alpha 356 en de Komax BT722. Beide zijn voorzien van geïntegreerde krimphoogte en “pull force” meting.

Wat is kabel krimpen?

Kabel krimpen is een techniek die wordt gebruikt om draden of kabels af te werken met een adereindhuls. Door kabels mechanisch te krimpen ontstaat er een solide afwerking van de kabel met een consistente kwaliteit. Door deze afwerking wordt een goede connectie tussen de verschillende onderdelen gegarandeerd.

Mechanisch krimpen

Bij Cable-24 werken we met mechanisch krimpen. Mechanisch krimpen maakt gebruik van speciale krimptangen of persen die gecontroleerde druk uitoefenen om de krimp contact gelijkmatig rond de draden te krimpen. Deze methode zorgt voor een consistente en betrouwbare verbinding en is ideaal voor grotere projecten of productieomgevingen. Hierdoor kunnen wij een consistente kwaliteit garanderen.

Wil je jouw kabels laten voorzien van een specifieke krimp, of kabels op maat bestellen met een afwerking met adereindhuls? Dan ben je bij Cable-24 aan het juiste adres. Staat de afwerking die je wenst niet op onze website? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Contact