Laagspanningskabels op maat

Laagspanningskabels (ookwel zwakstroomkabels genoemd) vormen een essentieel onderdeel van verschillende elektrische installaties, zowel in commerciële als industriële toepassingen. Deze kabels zijn ontworpen om elektrische stroom over te brengen met een spanning die lager is dan 1.000 volt, waardoor ze ideaal zijn voor verschillende toepassingen binnen gebouwen, ondergrondse systemen en meer.

Soorten Laagspanningskabels

Er zijn verschillende soorten laagspanningskabels beschikbaar, elk met hun eigen specificaties en toepassingen. Enkele van de meest voorkomende typen zijn:

PVC-geïsoleerde kabels

Deze kabels hebben een isolatielaag van polyvinylchloride (PVC) en worden vaak gebruikt in residentiële en lichte commerciële toepassingen vanwege hun flexibiliteit en kosteneffectiviteit.

XLPE-geïsoleerde kabels

Cross-linked polyethyleen (XLPE) wordt gebruikt als isolatiemateriaal voor deze kabels, waardoor ze geschikt zijn voor zwaardere belastingen en hogere temperaturen, waardoor ze ideaal zijn voor industriële toepassingen. Op dit moment hebben wij geen XLPE kabels in ons assortiment. Heb je toch behoefte aan deze kabels? Neem dan contact met ons op voor eventuele alternatieven.

Rubberen kabels

Deze kabels hebben een rubberen isolatielaag en worden vaak gebruikt in situaties waar flexibiliteit en duurzaamheid essentieel zijn, zoals bij tijdelijke stroomvoorzieningen en evenementen. Ook rubberen kabels hebben wij niet in ons assortiment.