Afgeschermde kabels op maat

Afgeschermde kabels zijn een essentieel onderdeel geworden van moderne elektrische en datacommunicatienetwerken. Ook worden afgeschermde kabels vaak gebruikt om de betrouwbaarheid van machines te waarborgen.

Wat zijn afgeschermde kabels?

Afgeschermde kabels zijn kabels die zijn ontworpen met een extra laag bescherming om elektrische signalen te isoleren en te beschermen tegen externe storingen. Deze kabels bestaan uit een geleider, isolatiemateriaal, afscherming en een buitenmantel.

EMC kabels op maat

EMC kabels worden gebruikt om machines en producten te beschermen tegen elektromagnetische interferentie. Wij maken onderstaande kabels op maat volgens jouw specificaties.

Vermindering van Elektromagnetische Interferentie (EMI)

Een van de belangrijkste voordelen van afgeschermde kabels is hun vermogen om elektromagnetische interferentie (EMI) te verminderen. EMI kan optreden wanneer elektrische signalen worden verstoord door externe bronnen zoals elektrische apparaten, machines of andere kabels. De afscherming in afgeschermde kabels fungeert als een barrière tegen deze interferentie, waardoor de signaalintegriteit behouden blijft en de kans op dataverlies wordt geminimaliseerd.

Bescherming tegen Radiofrequentie-interferentie (RFI)

Naast EMI bieden afgeschermde kabels ook bescherming tegen radiofrequentie-interferentie (RFI). RFI kan optreden wanneer elektrische signalen worden verstoord door radiofrequentiesignalen, zoals die worden gegenereerd door draadloze communicatiesystemen, mobiele telefoons of radiosignalen. De afscherming in de kabel blokkeert deze externe signalen, waardoor een storingsvrije signaaloverdracht mogelijk is.

In industriële automatiseringssystemen worden afgeschermde kabels gebruikt om gevoelige apparatuur en sensoren te beschermen tegen elektromagnetische interferentie, wat essentieel is voor een betrouwbare werking van machines en processen.